Botoks Öldürür Mü? Botoks Uygulaması Nasıl Yapılır?

Botoks Öldürür Mü? Botoks Uygulaması Nasıl Yapılır?

Botoks öldürür mü? Botoks ne zaman öldürür? Bu sorular özellikle botox konusu gündemdeyken yeniden sorulmaya başlandı. Güzellik için botox hakkında bilinmesi gerekenler…
 
Son zamanlarda, genç bir kadın Botulinum Toksin (BoNT) tedavisi gördüğünde fenalaşıp vefat ettiğinde trajik ve beklenmedik bir olay meydana geldi. O zamandan beri, hemen hemen her hasta, Botoks ve diğer kozmetik tedavilerden geçme konusundaki endişelerini dile getirdi. Çoğu yan etkiler ve Botoksun ölümle sonuçlanıp sonuçlanmayacağı konusunda endişeli.
Yukarıdaki sorunun cevabını vermeden önce, öncelikle Botoksun tam olarak ne olduğunu ve nasıl çalıştığını anlamak önemlidir.
 

Botoks nedir?

Genellikle Botoks olarak adlandırılan botulinum toksini, bir bakteri olan Clostridium Botulinum tarafından üretilen nörotoksik bir proteindir.
AH tipi olarak adlandırılan sekiz BoNT türü vardır. Tip A ve B tıpta çeşitli kas spazmlarını ve aşırı aktif kas aktivitesi ile karakterize edilen hastalıkları tedavi etmek için kullanılır.
Botoks, yılda yaklaşık 3 milyon enjeksiyonla dünya çapında gerçekleştirilen en yaygın kozmetik prosedürdür. Dinamik kırışıklıkları tedavi etmek için neredeyse 30 yıldır kullanılmaktadır.
 

Botoks tehlikeli midir?

İsviçreli bir doktor ve 'tıp devriminin' öncülerinden biri olan Paracelsus, "Her şey zehirdir ve zararsız hiçbir şey yoktur, tek başına doz bir şeyin zehir olmadığına karar verir."
Her ilaç gibi botoksun da riskleri ve faydaları vardır. BoNT, kasları felç eden ve hatta ölüme neden olan bir nörotoksin olmasına rağmen, kullanılan terapötik dozlar ölümcül dozlardan çok daha düşüktür. Bu nedenle Botox, tıp doktoru tarafından uygulandığı sürece oldukça güvenlidir. Tedaviden önce doktorunuz tarafından uygun bir konsültasyon ve muayene gereklidir, böylece dozajı, tedavi sıklığını ve karşılaştığınız estetik kaygıları tedavi etmek için Botoksun uygun bir tedavi olup olmadığını belirleyebilir.
 

Botoks Tedavisi Gördüğünüzde Vücudunuza Ne Olur?

BoNT, vakumla kurutulmuş (Botox), dondurularak kurutulmuş veya toz preparatta gelir. Enjekte edilmeden önce sulandırılır ve salin ile seyreltilir. Salin ile uygun şekilde seyreltme, BoNT'nin size en iyi sonuçları güvenli bir şekilde verecek bir konsantrasyonda bulunmasını sağlar.  
Botulinum toksini, hedef bölgeye enjekte edildikten sonra sinir hücreleri tarafından bir nörotransmiter olan asetilkolinin salınımını inhibe ederek çalışır. Bu, sinir sinyallerinin hücreler tarafından salınmasını ve dolayısıyla nöromüsküler blokajı önler. Tedavi edilen kaslar artık güçlü bir şekilde kasılamaz, ardından kırışıklıkların gevşemesine ve de yumuşamasına yol açar ve yenilerinin oluşmasını engeller.
Botoks, enjeksiyon bölgesinde lokalize kalır ve tüm vücuda yayılmaz. Botoks tedavisinin etkileri 3-6 ay sürse de protein vücutta bu kadar uzun süre kalmaz. BoNT'nin yarı ömrü yaklaşık 230 - 260 dakikadır.
 

Botoks Tedavileri Yanlış Gittiğinde Ne Olabilir?

Botoks çok güvenli olsa da, çoğu hafif ve geçici olan olası yan etkileri olan tıbbi bir tedavidir. Botoks tedavisi görmeden önce, sorumlu bir doktor size faydaları ve olası yan etkileri açıklamalıdır.
Botoksun yan etkilerinin çoğu hafiftir ve enjeksiyon yerinde kızarıklık, şişme, ağrı ve morarma gibi enjeksiyonla ilgilidir. Diğer bazı yan etkiler aşırı tedaviyle ilgilidir - örneğin göz kapaklarının sarkması veya çok fazla Botoks enjekte edildiğinde ürkütücü "donmuş" görünüm gibi.
Botoksun bir zamanlar yaygın olan ve sıklıkla üzücü yan etkisi göz kapağı sarkmasıdır. Bu, Botoksun göz kapağı kaslarına yayılması durumunda ortaya çıkabilir. Bunun vakaların% 1-3'ünde meydana geldiği bildirilmiştir, ancak uygun tekniklerle en aza indirilebilir. Botoks tedavisinin en üzücü yan etkilerinden biri göz kapağı düşüklüğü veya pitozdur.
Botoks vücudun diğer bölgelerine yayıldığında veya solunum ve yutma kaslarını etkilediğinde ciddi yan etkiler ortaya çıkar. Etkilenen hastalar, kas güçsüzlüğü, nefes almada zorluk, konuşma veya yutma güçlüğü, görme sorunları ve mesane kontrol sorunları gibi "botulizm benzeri semptomlar" sergileyebilir. Bu son derece nadirdir, ancak bildirilmiştir . Bunlar, üst ekstremite spastisitesinin tedavisinde olduğu gibi büyük dozlarda Botoks gerektiğinde ortaya çıkar - Genellikle kozmetik tedavilerde görülmezler.
Olayları bir perspektife koymak için, 70 kg'lık bir kişi için ölümcül doz 2500-3000 birim olarak hesaplanmıştır. Bu, 25 ila 30 şişe Botoks'a eşdeğerdir ve yalnızca kan dolaşımına enjekte edilirse. Bu nedenle, bir tedavi sırasında genellikle yaklaşık yarım şişe BoNT (veya daha az) kullandığımız için, aşırı dozdan ölüm, kozmetik bir ortamda neredeyse imkânsızdır.
 

Botoks Ölümlerinde Ne Oldu?

Botoksun ölüme yol açıp açmadığı hakkında kesin bir tespit bulunuyor. Bu nedenle botoks ölüme yol açar gibi bir ifade kullanmak doğru olmayacaktır. Ancak botoks uygulaması güvenilir merkezlerde yıllardır konusunda tecrübeli kişiler tarafından uygulanmaktadır.
Botoks uygulamasında en önemli şey, sizin için uygun olup olmadığına karar vermeden önce, rahat edeceğiniz bir doktor bulmak ve tedavinin artılarını ve eksilerini anlamak için onunla kapsamlı bir konuşma yapmaktır.
Ve bir diğer önemli konu ise en ufak tıbbi uygulamanın bile konusunda uzman kişiler tarafından uygulanmasına dikkat edilmesi gerektiğidir.

Yorum Bırak (Mail Adresiniz Görünmeyecektir.)

Security Code