2023 Yılı Sana Neler Getirebilir?

2023 Yılı Sana Neler Getirebilir?

Her yıl yeni kararlar alıyor, bunun bir kısmını hayata geçiriyor bir kısmını ise daha ilk haftadan bırakıyorsun. Her yıl sanki yeni bir deftere başlar gibi ilk ayları hevesle geçirip son ayları bitse de gitsek modunda geçiriyorsun. Peki, sana 12 ayın 12 ayını da bitsin diye beklemeyeceğin şekilde keyif ve hedef dolu geçirebileceğini söylesem? Evet, bu mümkün…

 

Sağlıklı alışkanlıklar oluştur

Daha sağlıklı alışkanlıklar edinmek ve kötü alışkanlıklara da birer elveda demek, vücudun kendisini daha zinde kalmaya ve hedeflerden kaçmamaya zorlayacak. Hedefini daha sağlıklı olmak üzerine planlayarak popüler 2023 planlarını başlat.

 

Çaresizlik modunu kapat

Çaresizlik modunun devreden çıkmasını sağla. Bir gecede başarı elde etmen gerekmediğinin farkına vararak kendine başarabilmek adına tolerans göster. Kendini içerisine soktuğun çaresizlik yumağından çıkart. Motivasyon kitapları al. Motive edecek kişisel gelişim hikâyeleri ve motivasyon arttıran filmler izle.

 

İletişimi sürdür

Eski ya da yeni kim olursa olsun arkadaşlarınla bağlantıda kal. Bağlantıda olmak, iletişimi kuvvetlendirmek sosyal izolasyonun önüne geçmek, kötü alışkanlıklarla arana sınır koyacaktır. 2023 yılı teknoloji alanında yenilikleri takip et. Sosyal medya uygulamalarını, görüntülü konuşmayı seçerek iletişimi kopartma.

 

Önceliğini kendin yap

İçten içe en derinlerinde yatan arzularını hayata geçirmek için önceliklerine kendini koy. Yaşadığın yıllarda karşındakileri mutlu etmek için kullandığın ömrün aslında kendi bakiyenden gittiğini fark et. Kendini ve keyif alacağın şeyleri keşfet.

 

Akılcı hedefler belirle

Hedefleri en uç noktalarda tutmak hiçbir işe yaramayacağı gibi aksine hevesinizin de azalmasına yol açacaktır. Bunu kim ister ki? Hedefleri minik minik ilerletmek hem keyifli hem motive ediciyken.

Hedeflerinizi ölçülebilir, görülebilir ve birbiriyle alakalı olacak şekilde ilerletin. Zaman sınırlamasını çok katı olmamak kaydıyla esnek şekilde ancak vazgeçirmeyecek şekilde planlayın. Zaman sizi tetikte tutacaktır.

 

Yazarak imgeleyerek yaşa

Yapmak istediklerinizi yer yer yazıp yer yer imgeleyin. Bu kararlarınızda başarmak istediklerinizin anlaşılabilir olmasına yardımcı olur. Şüpheye düştüğünüz zaman ya da yoldan uzaklaştığınızı hissettiğiniz zaman yol gösterici yazılarınıza ve imgelerinize bakın.

 

Mümkünse otomatikleş

Kendinize kararlarınızı hatırlatacak teknolojiler edinin. Ücretli ücretsiz hatırlatıcı uygulamalar kullanın. Günlük, haftalık ve de aylık planlamalar yapın. Bir yapılacaklar listesi ne hoş olacaktır.

 

Geriye dönüp bak

Geriye dönüp bakmak ilerlediğiniz yolun ne aşamada olduğunu görebilmenizi sağlar. Hatalardan ders, başarılardan motivasyon toplayın. İhtiyaç halinde görev ve adım değişikliklerine gidin. Unutmayın iyi planlanmış oyunlarda plan değişikliğine her zaman yer vardır.

 

2023 yılında yeni beceriler kazan

Kendinize 2023 yılı yeni beceriler elde etmek için yeni arayışlar ve hobiler bulun. Excel öğrenin. Office programlarında ilerleyin. Kodlama, yazma ve konuşma becerilerinizi iyileştirin.

Konunun özü 2023 yılında olmasını istediğin kendine bir şans ver. 2023 yılına dek yaşadığın hayat sana mutluluk vermediyse 1 yılı da kendi hayatını yaşamak için kullan. Ne kaybedersin ki? Kendini kaybettiğin yıllar arasında…

Yorum Bırak (Mail Adresiniz Görünmeyecektir.)

Security Code