Jel oje nasıl çıkarılır? Jel oje çıkarmanın en etkili yolu nedir?

Jel oje nasıl çıkarılır? Jel oje çıkarmanın en etkili yolu nedir?

Jel oje nasıl çıkarılır? Jel oje çıkarmanın en etkili yolu nedir? Tırnaklarınızdan ojeyi çıkartmanın kolay ve zararsız yolu kalitelikalem ile sizlerle.
 
Tırnaklarınıza aseton uygulamak kulağa sert gelebilir, jel ojeyi koparmak veya törpülemek tırnaklarınıza önemli ölçüde zarar verebilir.
Jel ojeyi çıkarmak için törpü kullanmayın
Jel ojeyi çıkartmak için törpü kullanmanın tırnaklarınızı yaralayabileceği ve beyaz lekelere neden olabileceği unutulmamalıdır. Jel ojeyi çıkarmak için bazı yaygın ev eşyalarını toplamanızı ve bu adımları uygulamanız gerekir.

Evde jel oje çıkartmak için gerekenler

Evde jel oje çıkartmak için gereken malzemeler oldukça basittir.
Vazelin
Pamuk 
Makas
Aseton
Plastik gıda ambalajı
Lif
Havlu
 
Aseton lavabolara, tezgâhlara ve mobilyalara zarar verebilir. Çalışma alanınızı korumak için plastik örtü ile zemini koruma altına alın. Sonra üstüne kalın bir havlu koyun. Jel ojeyi tırnaklarınızdan çıkarırken, bir seferde tek elle çalışmak daha kolaydır. Diğer bir seçenek de cilayı başkasının çıkarmasıdır.
Jel ojeyi el veya ayak tırnaklarından çıkarırken, takip etmeniz gereken adımlar şunlardır:
 
1. Her bir kütikül ve çevresindeki cilde ince bir tabaka vazelin sürün. Bu, cildinizin asetondan korunmasına yardımcı olacaktır.
 
2. Pamuk toplarını veya şeridi her tırnağın boyutuna göre kesin. Her tırnak ile yaklaşık aynı büyüklükte pamuk kullanmak cildinize aseton bulaşma riskinizi azaltır. Aseton cildinize oturduğunda cildinizi tahriş edebilir ve zarar verebilir.
 
Genel bir kural olarak: Serçe parmağınızdaki (5. parmak) veya küçük ayak parmaklarınızdaki tırnaklar için bir pamuk topunun yaklaşık ¼'ü gerekir. Diğer tırnakların her birini ½ pamuklu bir topla kapatabilirsiniz.
 
3. Kesilmiş her bir pamuk parçasını asetona batırın.
 
4. Her ıslatılmış pamuk parçasını, uyacak şekilde kesilmiş tırnağın üzerine yerleştirin ve tırnaklarınızı plastik gıda sargısı ile sarın. Sıkı bir kaplama gerekmektedir ancak tırnaklarınızı dolaşımınızı kesecek kadar sıkı sarmamaktan kaçının. Folyo yerine plastik sargı da kullanabilirsiniz. Evde jel ojeyi çıkarırken folyo yerine plastik gıda ambalajı da kullanabilirsiniz. Tırnaklarınızın etrafına sarıldığında plastik, folyodan daha sıkı bir sızdırmazlık sağlar, bu nedenle asetonun damlama olasılığı daha düşüktür.
 
5. Plastik sargıyı 10 dakika bekletin. Plastik sargıyı çıkardığınızda, jel ojenin çoğu veya tamamı gitmiş olmalıdır.
 
6. Kalan jel ojeyi, az önce ılık su altında çalıştırdığınız bir bezle çıkarın. Kalan cilayı nazikçe silmek için ıslak el bezini kullanın. Sadece tırnağı ovalamaya özen gösterin ve çevresindeki cildi ovalamaktan kaçının.
 
7. Asetonu çıkarmak için ellerinizi veya ayaklarınızı yumuşak bir sabun ve suyla yıkayın. Kokusuz bir sabununuz varsa kullanın. Herhangi bir yumuşak sabun, cildinizi tahriş etmekten kaçınmanıza yardımcı olacaktır.
 
8. Yedi gün boyunca her gün tırnak etlerinize ve tırnaklarınızın etrafındaki deriye vazelin sürün. Bu, asetonun neden olduğu tahrişi azaltmaya yardımcı olacaktır.
 
Tırnaklarınızı uzatmak jel ojeden kurtulmak için daha güvenli bir alternatiftir.
Jel ojeyi çıkarmanın en iyi yolunun tırnaklarınızın uzamasına izin vermek olduğunu unutmayın. Haftada bir kez tırnak kesmek jel ojeyi çıkaracak ve tırnakların giysilere ve diğer nesnelere takılmasını önlemeye yardımcı olacaktır. Bu seçeneği seçerseniz, jel ojenizi silme ve çıkartma dürtüsüne direnmeniz gerekir. Cilayı koparmak ve sıyırmak tırnaklarınıza zarar verebilir. Tırnak yeme davranışını da tetikleyebilir.
Tırnaklarınızın uzamasına izin vermek yavaş bir süreçtir.  Tırnaklarınızı büyütmek yaklaşık altı ay sürer. Ayak tırnaklarının uzaması için gereken süre ise 12 ila 18 ay gerekir.

Yorum Bırak (Mail Adresiniz Görünmeyecektir.)

Security Code