Bilinmesi Gereken 5 Bilgisayar Becerisi

Bilinmesi Gereken 5 Bilgisayar Becerisi

Staj döneminde ve iş başvurularında vazgeçilmez kriterlerden bir tanesi olan bilgisayar becerileri bazen ayrıntılı bir biçimde adaya sunulurken bazen de genel bir başlık adı altında detaylandırılmadan belirtilmiş olabiliyor. Birçok kişi bilgisayar becerisi sorulduğunda Word ve Excel gibi ofis programları ya da birkaç problem çözücü bilgisayar yazılımı olarak düşünüyor. Ancak işverenlerin beklentisi farklı bir yönde olabiliyor. Olası yanlış anlaşılmaları engellemek ve ihtiyaç duyulabilecek bilgisayar teknikleri hakkında bilgi sahibi olarak başvuru yapmak adayın öne geçmesine yardımcı oluyor. İşte adaylar tarafından bilinmesi gereken beş bilgisayar becerisi;
 

1) E-Tablolar ve Veritabanları

Son yıllarda veri şirketleri için elektronik tablo ve veri tabanları düzenleme becerisi ilk sırada yer alıyor. Çünkü veri yönetebilen şirketlerin değişen ve gelişen dijital iş dünyasına ayak uydurabilmesi için başvuran adayda da elektronik tablo düzenleyebilme ve veritabanı düzenleyebilme becerisi aranıyor.
Bilgisayar becerisine dayalı işe alınmak için, ilk olarak e-tablo üzerinde çalışmanızın olması ve bunu göstermeniz gerekmektedir. Verileri depolamak dışında karmaşık matematik formüllerini aktarabilmek için iç içe geçmiş modellemeyi optimize edebilecek seviyede dijital ortam bilmeniz gerekir. Bu noktada bilinmesi gereken 5 bilgisayar becerisi içerisinde bu meslek konudu için gereken programlar:
Microsoft Excel, Access, ERR, Quickbooks, XML Filemaker Pro, MATLAB, SAS, SAP, FORTRAN şeklinde olacaktır.
 

2) Sosyal Medya Platformları ve Blog Yazma

İnsanlar sosyal açıdan aktif olsalar da, sosyal medya uygulamalarını profesyonel düzeyde nasıl kullanacaklarını bilmiyor. Olası bir durumda, e-postaların yazılması konusunda bilgi sahibi olmak, blog yazmak ve de sosyal medya uygulamalarını yönetmek özellikle popüler kuruluşlara girmek için adeta bir bilettir. Sosyal medya uygulamaları ve blog yazma becerisi geleceğin popüler meslekleri arasında yer almaktadır. Özellikle blog yazarlığı popüler bir meslektir. Bu alanda yeteneklerinizi ilerletmek istiyorsanız eğer bilmeniz gereken konular:
İçerik Yönetim Sistemi, Google Analytics, E-posta pazarlama, Web Tasarımı, WordPress, Dijital medya yönetimi, SEO ve Kampanya Yönetimi Yazılımı şeklinde olacaktır.
 

3) Grafik Tasarım İle Kelime İşleme

Kazanılan bilgiyi okunabilir formda hazırlamak adına sahip olunan verilerin akıllıca ve net şekilde hazırlanması gerekir. Bu da yeni bir ihtiyaç sahası ortaya çıkartmıştır. Grafik tasarım ya da kelime işleme konusunda bir işe adaysanız bilmeniz gereken 5 bilgisayar becerisi içerisinde yer alan konular:
Adobe Photoshop, InDesign, Adobe Illustrator, Corel çizgisi, Microsoft Studio programları, Word, Publisher, Dijital Fotoğraf Makineleri ile AutoCAD şeklinde olacaktır.
 

4) Yazılım ve Donanım Tasarımı

Yazılım ve Donanım gelişimi, basit bir ifadeyle, bilgisayar yazılımı ve bilgisayar donanımlarının tasarlanması, uygulanması ve de test edilmesi manasına gelir. Yazılım Mimarı, analisti ya da programcısı, Donanım Konfigürasyonu da dâhil olmak üzere birbirinden farklı iş başlangıcı önemli bir bilgisayar becerisidir.
Yazılım ve donanımı daha iyiye taşımak ve bunu test edebilmek adına ilk etapta kullanıcılarınızın ihtiyaçlarını analiz etmek ve bunları gösteren bir uygulama hazırlamanız gerekir. Kitlenize görünür olmak adına farklı web uygulama kodları ile mobil uygulama kodları bilmeniz gerekebilir.  Böylesi bir işe adaysanız eğer sahip olmanız ya da kendinizi geliştirmeniz gereken konurlar:
HTML / CSS / Javascript, Dilleri, Java Programlama Dili, XML, UI / UX, CISC ve RISC, Bellek yönetimi, PCB Düzeni, C / C ++ Programlama, Python Programlama Dili, LINUX ve SQL Server Yönetimi şeklinde olacaktır.
 

5) BT / IT Sorun Giderme

Esasen bilgisayarlarda çalışmak özeldir ancak doğru konulara bakmak ve çözmek yeteneğidir. Günlük hayatta bilgisayar sistemleriyle çalışan, fakat sorun çıkaran programlarla uğraşıp ve rutin bakımları tamamlayan uzmanlar vardır.
Bilgisayarların ve makinelerin temel anatomisini biliyorsanız eğer çalışma sürecini hızlandırmak için izlemeniz gereken yolları da biliyorsanız BT destek becerilerinize doğrudan yanıt verecektir. En önemli BT sorun giderme yetenekleri:
Yedekleme yönetimi,  Son Kullanıcı desteği, Kurulum ve yapılandırma, ITS, Sistem Yönetimi, Teknik Destek ve Teşhis şeklindedir.

Yorum Bırak (Mail Adresiniz Görünmeyecektir.)

Security Code