Telefon Nasıl Temizlenir? Korona Virüsü Telefonlarımızdan Nasıl Temizleriz?

Telefon Nasıl Temizlenir? Korona Virüsü Telefonlarımızdan Nasıl Temizleriz?

Telefon Nasıl Temizlenir? Korona Virüsü Telefonlarımızdan Nasıl Temizleriz? Özellikle korona virüs pandemisinde hijyen önlemleri daha fazla aklımızı kurcalar oldu. Özellikle çok sık kullandığımız cihazları onlara zarar vermeden nasıl temizlemeliyiz?
 
 
Sizde çoğu insan gibiyseniz, akıllı telefonunuzu elinizden düşürmüyorsanız bu yazı tam size göre. Günümüz dünyasında yaşayan çoğu birey, cep telefonunu her 10 dakikada bir, günde toplam 96 kez kontrol ediyor . 
Tüm bu kontroller çok fazla dokunma anlamına geliyor. Ancak ellerinizin tuttuğu tek şey telefonunuz değil. Banyo kapı kollarından, market arabalarına ve metro direklerine varıncaya dek parmaklarınız birçok nesneye dokunuyor. Ve büyük olasılıkla, gün boyunca karşılaştığınız çeşitli birçok mikrop, güvenilir cep telefonunuza da bulaşmış oluyor.
İster korona virüse yakalanmayı önlemek için alınabilecek tüm önlemleri alıyor olun, ister sadece soğuk algınlığından kaçınmaya çalışıyor olun, işte teknolojinizde gizlenen sinir bozucu patojenler ve telefonunuzu nasıl dezenfekte edeceğiniz hakkında bilmeniz gerekenler.
Yeni koronavirüs salgını sırasında nasıl sağlıklı, güvenli ve sakin kalacağınıza dair ipuçları alın.
 

Telefonlarımız Ne Kadar Kirli?

Bir düşünün: Telefonunuzu kullanmadan evvel ellerinizi yıkıyor musunuz ? Muhtemelen bu sorunun yanıtına çoğumuz hayır diye yanıt vereceğiz. Günde onlarca kez telefonumuza dokunduğumuzu düşünürsek ellerimizi her defasında yıkamak ne kadar mümkün bilinmez. Ya da bunu her gün tekrarlamak.
Yalnızca kirli parmaklarımızla telefonlarımıza mikropları iletmiyoruz, aynı zamanda mobil cihazlarımızı da kirli olabilecek yüzeylere rastgele yerleştiriyoruz.
Cep telefonlarının üzerinde barındırdığı patojenler hakkında araştırma yapan bilim insanları, cep telefonlarının üzerinde yoğun miktarda E-coli bakterisi ile karşılaştı. Kişinin yaptığı işe göre patojen miktarının değiştiği görülse de sonuç olarak cep telefonlarının üzerinde yoğun miktarda patojen varlıklar tespit edilmiş oldu.
 

Telefonunuzu Nasıl Dezenfekte Edersiniz?

Telefonunuzu temizlemek iyi bir uygulamadır. Sabun ve su, sahip olduğumuz en iyi anti-enfektif üründür. Aynı zamanda sıvı bulaşık sabunları da hijyen açısından iyi çalışır.
Elbette su doğru kullanılmadığı zaman, çoğu elektronik eşya için ciddi bir tehlikedir, bu nedenle temizlik için alkollü mendilleri tercih etmek isteyebilirsiniz.
Ancak dezenfekte mendillerin akılda tutulması gereken bazı dezavantajlara sahip olduğunu söylüyor. Türüne bağlı olarak, telefonunuzda gizlenebilecek tüm patojenleri öldürmeyebilirler. Ayrıca, kirli bir yüzeydeki yağların veya diğer malzemelerin varlığı, dezenfektan mendillerin antimikrobiyal aktivitelerini etkileyebilir. Bunun nedeni, yağların "ürünün mikropların inaktivasyonu için gerekli konsantrasyonda mikroplara nüfuz etmesini" zorlaştırmasıdır. Bunun haricinde alkollü mendillerin cihazın malzemesine zarar verebileceği ihtimali de göz önünde bulundurulmalıdır.
 

Telefonunuzu Dezenfekte Etmek için 5 Adım

1. Önce yağları silin: Telefonun sert yüzeylerini silmek ve kiri ve yağı temizlemek için yumuşak, tüy bırakmayan bir bez kullanın. Bu, dezenfekte edici mendilin işini daha iyi yapabilmesi için önünü açacaktır.
2. Doğru alkollü mendili seçin: Apple cep telefonları için yüzde 70 izopropil alkol içeren bir mendil seçmelisiniz (paketin arkasındaki malzemeleri mutlaka kontrol edin). Apple cep telefonlarında, Clorox dezenfekte mendillerini önerir. Bu nedenle asla çamaşır suyu kullanmayın.
3. Kılıfı çıkarın: Telefon kılıfınız kumaş veya deriden yapılmışsa, alkollü mendilden kaynaklanabilecek olası hasarları önlemek için çıkarmanız gerekir.
4. Yavaşça silin: Ekran dâhil telefonunuzun sert, gözeneksiz yüzeylerini silin.
5. Açıklıklardan kaçının: Telefonun hoparlörler veya şarj bağlantı noktası gibi açıklıklarından herhangi birine nem girmesini önleyin.
Mobil cihazınızı dezenfekte etmek için UV ışığı kullanan ürünleri kullanmayın. Bunlar kullanım süresine göre etkinliği azaldığı için ne zaman koruyuculuğunu kaybettiği anlaşılamayabilir. Peki, akıllı telefonunuzu ne sıklıkla sterilize etmelisiniz? Temel kural basit: Mevcut durumda yaptığınızdan daha fazla temizleyin.
 
İpucu
 
Telefonunuzun yanı sıra klavyeler ve tabletler de dâhil olmak üzere her gün tüm yüksek temas içeren yüzeyleri temizlemeye özen gösterin. Bu pandemi döneminde dijital cihaz kullanımınıza bir detoks uygulayabilir, dopamin orucu deneyebilirsiniz.
 

Telefonunuz Sizi Hasta Edebilir mi?

Teorik olarak evet. Toplanan verilerden, birini hasta edebilecek mikrop türleri mevcut olduğu için enfeksiyon potansiyeli bulunmaktadır. Buna korona virüs de dâhil. Yeni koronavirüs söz konusu olduğunda, araştırmalar yüzeylerde üç gün boyunca virüsün durabildiğini ortaya koydu.
Mikropların bir enfeksiyona yol açmak adına ihtiyaç duydukları yere ne kadar kolay ulaşabilecekleri çok önemli. Yani, burun veya ağızda kesikler ve sıyrıklar ya da mukoza zarları gibi hassas yerlerden virüs girebilir. Yani, mikropların girebileceği şekilde bir sıyrığınız ya da şeytan tırnağınız varsa ya da mikropları yüzünüze dokunarak iletirseniz, enfekte olma olasılığınız çok daha yükselir.
 
Yüzünüze dokunmayı bırakın. Pek çok mikrop vücudumuza gözlerimizden, burnumuzdan ve ağzımızdan girer, bu nedenle patojenlerin geçmesini önlemek için parmaklarınızı bu alanlardan mümkün olduğunca uzak tutun. Tırnak yeme alışkanlığınız varsa eğer şimdi tırnak yemeyi bırakmanın tam zamanı
Ayrıca, bir patojenin (yüzeydeki) ömrü, bakteri veya virüs olarak sınıflandırılıp sınıflandırılmadığına (ve ne tür bakteri veya virüs olduğuna) bağlı olarak değişiyor. Ne yazık ki, evrensel olan belirli bir zaman dilimi yok, ancak bu patojenlerin ne kadar dirençli olduğu düşünüldüğünde, orada her zaman bir şeyler olacağı maalesef ki kaçınılmaz.

Yorum Bırak (Mail Adresiniz Görünmeyecektir.)

Security Code