Yerli ve Milli Üretim Bor Katkılı BOREL El Dezenfektanı

Yerli ve Milli Üretim Bor Katkılı BOREL El Dezenfektanı

Bakan Dönmez, yerli ve milli üretim olan, bor katkılı el dezenfektanı BOREL’in piyasaya sunulacağını açıkladı. Koronavirüs korunma yollarında el dezenfetanı kullanımında etkili olacak yerli ve milli üretim el dezenfektanın özellikleri..
 
Bakan Fatih Dönmez, sosyal medya üzerinden yapmış olduğu açıklamada, yerli ve milli üretimimiz olacak olan bor katkılı el dezenfektanı BOREL’in haftaya raflarda olacağını belirtti. 
 
Uzmanlar tarafından COVID-19 mücadelesinde hijyen önlemlerinin ne kadar önemli olduğunun altının çizildiği bu dönemde dezenfektan ürünlerine talep yüksek.

Borel’in diğer dezenfektanlardan farkı ne?

Yerli ve milli üretim olan bu antibakteriyel ve antifungal nitelik taşıyan el dezenfektanı içeriğindeki maddeler sayesinde ellerin tahriş olmasına engel oluyor. Cilt dokusu mevcut nemini kaybetmiyor aksine nem kaybı varsa nemlendirme görevi görüyor.
 
Cilt dokusunun zarar görmesine engel olarak başta viral etkenlerin yani virüslerin cilt dokusuna ulaşmasının önüne geçilme konusunda etki gösteriyor.
İçeriğinde yer alan etil alkol uçtuğunda geriye kalan bor ile içeriğindeki yağlar antibakteriyel ve antifungal nitelikleri sayesinde cilt dokusunu koruyor. Cilt dokusu üzerinde bakteri ve mantar mevcutsa bunların sayısında azalma sağlayarak cilt dokusundaki yaraların ise hızla iyileşmesine katkı sağlıyor.

Borel’in içinde ne var?

BOREN AR-GE laboratuvarı bünyesinde geliştirilen ürünün içerisinde etil alkol, gliserol, aloe vera, lavanta, bor, su ve çay ağacı yağı bulunuyor. Ürün içeriğinde yer alan maddeler sayesinde etkili olacağı ön görülüyor.

BOREL’i nereden bulabiliriz?

Bor katkılı olan el dezenfektanının 100 CC’lik şeklinde şişelenmiş şekilde satılacağı, fiyatının ise piyasadakilerden ucuz olacağı belirtildi. Borel el dezenfektanı raflardaki yerini almaya hazırlanıyor.
Ürünün bir süre sonra 1lt ve 5lt halinde de piyasaya sürüleceği ancak ilk etapta 100cc ölçüsünde şişelenmiş şekilde raflardaki yerini alacağı bildirildi.

Koronavirüs’ten korur mu?

Koronavirüs enfeksiyonundan korunma yolları içerisinde yer alan el hijyenine katkı sağlayacağı ifade edilen Borel bor katkılı el dezenfektanının bakteri ve mantarlar üzerinde etkili olduğu, cilt dokusunu tahriş etmeden virüsün geçişine engel olma aşamasında önemli rol oynadığı belirtiliyor.
Koronavirüs hastalığında korunma yolları için “Koronavirüs Enfeksiyonundan Korunma Yolları - COVID-19” başlıklı yazımızı okuyabilirsiniz.

Yorum Bırak (Mail Adresiniz Görünmeyecektir.)

Security Code