Sony PlayStation 5 Türkiye´de Kaç Para Olacak?

Sony PlayStation 5 Türkiye´de Kaç Para Olacak?

Japon Elektronik dehası Sony, fuarların iptal olması sebebiyle yeni nesil konsolu olan PlayStation 5 ile ilgili YouTube üzerinden detaylı açıklamalar yaptı. İşte Sony PlayStation 5 fiyatı ne kadar?
 
Sony’nin ilk sıralarda yer alan isimlerinden olan Mark Cerny, yapılan konferansta ilk konuşmacı oldu.  PlayStation tarihinden bilgiler veren Cerny, PlayStation 4 ve devamında gelen değişikliklere de konuşmasında yer verdi. 
 
PlayStation 4 de dahil olmak üzere üç yeni esas prensibe göre ilerlediklerini ifade eden Cerny, evrim ve devrimi eşit seviyede tutmak istediklerini dile getirdi. Bunun yanı sıra her yeni modele yeni özellikler eklediklerinin altını çizen mühendis, yeni konsola alışma durumunun ise çok daha hızlı gerçekleşeceğini söyledi.
 

PlayStation 5 Yenilikleri Neler?

Firmadan yapılan detaylı açıklamada ilk etapta mevcuttaki hafıza birimlerinin değiştirildiği dile getirildi. PlayStation 4’lerde yer alan HDD’ler yerini yeni modelde SSD’ye bırakmış oldu. Yeni GPU’ların daha hızlı ve daha güçlü olacağı bilgisi ile ses kalitesi için özel donanım kullanıldığı da notlar arasında yerini aldı. 
 
PS5, eski jenerasyondan daha hızlı olacak. SSD seçim sebebinin ise hız kalitesi için değil de oyun yapımcıları için serbestlik sağlamak için değiştirildiği söylendi. Bu sayede oyuncuların rahat hareket edebilme kabiliyeti de sağlanmış olabilecek. Yamalar eskisine kıyasla çok daha kısa zamanda inecek. 16 GB GDDR6 RAM beraberinde gelecek. Oyunlar ile yayınlar eskisine oranla 100 kat hızlı tamamlanacak.
 
PS5 sayesinde verilerin iletim süresi ile hızı 5GB/saniye düzeyini bulacak. Saniyeler süren işlemler bu konsolda milisaniyelerle tamamlanacak. Oyunlarda yüklenme zamanı veya yükleme ekranı ise yer almayacak. Serbest tasarımlar gerçekleştirmek mümkün olacak. Cihaz artık harici diskleri de bünyesinde çalıştırabilecek. 
 
Bu konsolda PS4 ile PS4 Pro oyunları legacy modunda da yer alacak, PS5 oyunları native şeklinde de çalışacak. Konsolda Ray Tracing için uyumluluk olacağı gibi gölgelendirme, ses yapısı ve yansıma amaçları da kullanılabilecek.
 

Sony, PlayStation 5 Hangi Tür Oyunlar Olacak?

Sony yalnızca bir oyun konsolu olmadığı gibi ev eğlence sistemi özelliği de olma yolunda emin adımlarla ilerlemeye devam ediyor. Bu nedenle cihazda ses teknolojisindeki alt yapı çok detaylı ve yenilikçi düşünülmüş durumda. Sony, yüzlerce değişik özel sesi birlikte kullanmayı olağan kılacak. Bu yenilikle de kalmayan Sony, 3 boyutlu özellikteki ses teknolojisini yani Tempest 3D’yi cihazda kullanacak. Bu sayede oyunda sağınızdan araç geçtiği esnada sesin de sağ tarafınızdan geçtiğini duyabileceksiniz
 

PlayStation 5’in teknik özellikleri neler?

PlayStation 5’ teknik özellikleri şu şekilde;
  • İşlemci olarak: 8x Zen 2 çekirdek - 3,5 GHz
  • GPU olarak: 10,28 TFLOP, 36 CU 2,23 GHz
  • Optik sürücü olarak: 4K UHD Blu-ray sürücü
  • GPU mimarisi olarak: Özel RDNA 2
  • Harici depolama olarak: USB HDD desteği
  • Bellek olarak: 16 GB GDDR6 / 256 bit
  • Dâhili depolama olarak: 825 GB SSD
  • IO olarak: 5,55 GB/sn (Ham) 8-9 GB/sn (sıkıştırılmış)
  • Bellek bant genişliği olarak: 448 GB/sn
  • Artırılabilir hafıza olarak: NVMe SSD Slotu

PlayStation 5 Türkiye’de Kaç Para Olacak?

PlayStation 5’in Türkiye’deki fiyatı 30 Eylül’den önce 6500 - 7500 TL, 30 Eylül’den sonra ise 5500  6500 TL arasında bir fiyatı olacağı bekleniyor.

Dünya’da PlayStation Fiyatları Ne Kadar?

ABD fiyatı ise 499 dolar olarak belirlenmiş durumda.

Yorum Bırak (Mail Adresiniz Görünmeyecektir.)

Security Code