Opera Sanatçısı Mars İçin Ulusal Marş Yazdı

Opera Sanatçısı Mars İçin Ulusal Marş Yazdı

Opera sanatçısı Mars için ulusal marş Yazdı. Mars Society, ilgi çekici bir çalışmaya daha adım attı. Opera sanatçısı olarak çalışmalarını sürdüren Oscar Castellino'yu Mars için marş yazması adına görevlendirdi. Bu ses getiren görev ile Oscar Castellino, çalışmalarını incelikle tamamlayarak Mars ulusal marşını yazdı. Bu önemli çalışma temelinde insanlığın Kızıl Gezegen’e olan hayallerinden meydana geliyor.
 
Mars ya da diğer adıyla Kızıl Gezegen yıllardır insanların yaşam kurma hayaliyle yaşadığı gezegenlerden bir tanesi. Belki de yaşamak istenen gezegenler sıralamasında ilk sırada yer alıyor.
 
Daha önceki dönemlerde Ay'a ayak basan insanlık yıllardır Mars'a çıkmanın ve hatta hatta Mars'ta koloni kurmanın çalışmalarını yapıyor. Önümüzdeki 10 sene içerisinde insanlığın Mars'a adım atmasına ise kesin gözüyle bakılıyor. Günümüzde hem Elon Musk'ın şirketi SpaceX hem de NASA projelerini hız kesmeden sürdürüyor. Fakat Mars için çalışma gerçekleştiren yalnızca bu isimler değil. Opera sanatçısı olan Oscar Castellino da Mars için özel bir çalışma ortaya koydu. Oscar Castellino’nun Mars için hazırlamış olduğu çalışma Mars ulusal marşı.
 

Mars Ulusal Marşı Hazır

Mars Society, ünlü Opera sanatçısı olan Oscar Castellino'dan Mars gezegeni için ulusal bir marş yazmasını istedi. Bu çalışmayı memnuniyetle kabul eden Castellino, ise hazırlıklarını tamamlayarak Mars ulusal marşı olan Rise to Mars'ı ortaya koydu. Mars görevlerinin yeniden popüler hale gelmesiyle beraber Castellino'nun hazırlamış olduğu bu ulusal marş da yeniden gündem konusu oldu. Aşağıda Mars için yazılan ulusal marşın 2017 senesindeki dünya prömiyerinden kayıt da yer alıyor. Mars ulusal marşını dinlemek ve izlemek için buraya tıklayabilirsiniz.
 

Kızıl Gezegen Ulusal Marşı Bu Çölü Canlandırın

Mars ulusal marşı, öncelikle 'Bu çölü canlandırın' ile 'hayal etmeye cesaret edin, çaba göstermeye cesaret edin' benzeri sözlerle konuya dikkat çekiyor. İnsanoğlunun projelerine karşı heveslendiren ve destekleyen bu marşı, Oscar Castellino sık sık seslendiriliyor. Mars kolonileştirildiğinde de Castellino'nun marşının Mars üzerinde yaşamlarını kuracak insanlar tarafından da benimseneceği düşünülüyor. Ancak bunun için sanırım 2030 senesine dek beklemek gerekiyor. Yapılan tahminler, Mars'ın mevcut projeler doğru ilerlediği sürece 2030 yılı gibi Mars üzerinde kolonileştirileceğini gösteriyor.
 

Mars projeleri neler?

Paris merkezli bir araştırma stüdyosu olan Interstellar LAB, insanoğlunun Mars’ta hangi koşullarda yaşayabileceklerini bulmak için bir köy inşa ediyor. Bu sayede Mars’a koloni kurmak için başarılı adımlar atılabilecek.
 

Mars’ta su var mı?

Mars, soğuk, çorak ve de kuru ancak geçmişte ılık ve sulaktı. Kızıl Gezegen'de yaklaşık olarak 3.6 milyar sene evvel geniş su alanları ve de göller bulunuyordu. Mars'taki bu gölün suyu tüketilebilir özellikte değil ve buzun yaklaşık olarak 1.5 kilometre altında yer alıyor. Bu araştırma için Avrupa Uzay Ajansı'na ait olan Mars Express uydusunda bulunan Marsis isimli radar sistemlerinden yararlanıldı.
Mars’ın Dünya’ya kıyasla en önemli dezavantajı, manyetik dinamo özelliği gösteren iç çekirdeğinin 4 milyar yıl evvel durmuş olması. Bu yüzden de Mars’ın atmosferini kozmik ışınlardan ve de yanıcı özellikte taşıyan güneş ışınlarından koruyan manyetik kalkanı yok. Bu dezavantajların yanı sıra, güneş ışınlarına daha çok maruz kalan Kızıl Gezegen, atmosferini eriten çok şiddetli fırtınalara da maruz kalıyor. Fırtınalar 200 km hızda olabiliyor. Bu da çok ciddi bir durum.
Sonuç olarak bir manyetik alan bulunmaması ve çok ince bir atmosfer tabakasına sahip olması yüzünden Mars’ı uzay radyasyona karşı da insanlık için de savunmasız kılıyor.
 
Mars için yazılan ulusal marş Rise to Mars'ı nasıl buldunuz? Görüşlerinizi alt kısımda yer alan yorum bölümüne bırakabilirsiniz.

Yorum Bırak (Mail Adresiniz Görünmeyecektir.)

Security Code