Ev Ortamında Verimli Çalışma Yolları

Ev Ortamında Verimli Çalışma Yolları

Home ofis evden çalışmanın getirmiş olduğu avantajlar olduğu gibi dezavantajları da yok değil. En sık sorun yaşanan sorunların; başarısız zaman yönetim, istikrarsız çalışma ve iş dışındaki uğraşlar olduğu görülüyor. İşte home ofis çalışma modelinde evde verimli çalışmanın ipuçları..

Etkili zaman yönetimi

Evden çalışma modeline geçilen bu dönemde, çalışanların ev ortamında etkin bir şekilde çalışması için zamanını doğru yönetmesi çok önemli. Doğru bir zaman yönetimi ise doğru bir planlama ile gerçekleşebilir.

Standart mesai saatleri göz önüne alınarak bitirilmesi gereken işler bu saat dilimlerine doğru bir şekilde yayılabilir. Sabah hazırlanma ve ulaşım esnasında geçen süre bu dönemde avantaj olarak sayılarak çalışma veriminde artışa da gidilebilir.

Doğru çalışma planı

Özellikle freelancer çalışanlar ve home ofis çalışan bireyler için doğru çalışma planını hazırlamak ve bu plana sadık kalabilmek çok önemlidir. Aksi halde çalışanın bütün bir günü çalışmakla ya da iş haricindeki uğraşlarla geçecektir. Bu nedenle sabah ve akşam için planlamanın doğru bir şekilde hazırlanmalıdır. Çünkü ertesi gün verim kaybı yaşamaksızın çalışmanız beklenmektedir.

Düzenli Ortam

Her gün yeni bir başlangıçtır. Temiz ve düzenli bir ortamda çalışmak, çalışma performansının düşmesini önleyecektir. Gün içerisinde, çalıştığınız ortamı havalandırmak konsantrasyon kaybına ve sıkılmaya engel olacaktır.

Çalışma eğer ki masa başında gerçekleştirilecek ise boyun ve sırt sağlığını da koruyacak şekilde çalışılası gerekmektedir. Çalışma ortamının ısısı ve ışığının da çalışmaya engel teşkil etmeyecek seviyede olması önemlidir.

Odaklanma

Ev ortamında çalışanların, rahat ev ortamından dikkati kısa sürede dağılabilir. Bu nedenle özellikle telefon ve televizyon gibi iletişim araçlarının mümkünse sessizde olması, kulaklık takılarak çalışılması dışarıdan gelen seslere karşı dikkatin dağılmasına engel olacak ve odaklanmayı kolaylaştıracaktır. Eğer evde tek değilseniz, evdeki bireylerden dikkatinizin dağılmasına sebep olacak etkenleri azalmalarını da isteyebilirsiniz.

Ödüllendirme

Her çalışma kendisini ödüllendirmeye ihtiyaç duyar. Kendinize küçük hedefler koymalı ve çalışma temposunda içinizdeki heyecanı kaybetmemelisiniz. Kahve içmek, ufak bir atıştırmalık tüketmek, müzik dinlemek ve işiniz bittiğinde sevdiğiniz bir aktiviteyi yapmak işinize motive olmanızı ve odaklanmanızı kolaylaştıracak ödüller olacaktır.

Yorum Bırak (Mail Adresiniz Görünmeyecektir.)

Security Code