Akıllarda Soru İşareti 5G Teknolojisi

Akıllarda Soru İşareti 5G Teknolojisi

5G teknolojisi büyük yankı uyandırarak hayatımızda yerini almaya hazırlanıyor. Dünyanın birçok yerinde ciddi tepkilere yol açan 5G teknolojisi hayatımıza neler getirecek? İşte akıllarda soru işareti 5G teknolojisi..

5G ne zaman gelecek?

Barselona’da gerçekleştirilen Mobil Dünya Kongresi’nde son model akıllı cep telefonu lansmanında görüldüğü üzere artık yeni cihazlar 5G teknolojisini destekleyecek. Ancak şuan için 5G hizmeti bulunmadığı için bu cihazların satın alınmasında acele edilmesinin anlamı yok.
Yeni teknolojinin ilk defa 2020 yılında Güney Kore sınırları içerisinde resmi olarak kullanılacak. Alışma süreci devam ederken 2022 senesinde tüm dünya ülkelerinde kullanılıyor olacak.

Türkiye 5G ile ne zaman tanışacak?

4G ve 4,5G teknolojisinin tam anlamıyla kullanılamadığı ve hevesimizin kursağımızda kaldığı gerçeğinin üzerine bakalım 5G teknolojisi için bizleri neler bekliyor.
Türkiye’ye 5G teknolojisinin ne zaman geleceği ile ilgili şuan için net bir tarih görülmüyor. 

5G neler getirecek?

5G teknolojisi ile hayatımızda teknolojik alanda başta olmak üzere çok sayıda değişiklik olacağı öngörülüyor. Peki, bu görüler neler?
İlk adımda bu yeniliğe adapte olabilmek için hem alt yapı hem de kullanılan cihazların yeni teknoloji ile uyumlu olması gerekecek. Bunun dışında yaşanan bölgenin de alt yapısının uygunluğunun test edilmesi ve iyileştirmeler yapılması gerekecek. 
İnternetten veri indirme hızı 4G ve 4,5G teknolojisine kıyasla saniyelere düşecek. 
Sağlık alanında robotik tedavilerde gecikme yaşanmadan ameliyatlar yapılabilecek.
Akıllı ev teknolojilerinde devrim yaşanacak.
Oyun tutkunları için altın çağ başlayacak.

5G insan sağlığı için riskli mi?

Bu yeni teknolojinin hayatımıza 2020 yılı ile 2022 yılları arasında girebileceğin ifade edildiği gibi bu teknolojinin getirebileceği risklerden de söz ediliyor. 5G teknolojisinin riskleri hakkında ön görülenler ise şu şekilde.
İlk olarak bu teknoloji için çok sayıda baz istasyonu kurulumu gerekecek. Bu da etrafa daha fazla radyasyon yayılımı anlamına geliyor. Baz istasyonu çevresinde yaşayan bireylerin ise radyasyona sürekli maruz kalması olası.
4G teknolojisine kıyasla sanal güvenlik açıkları ortaya çıkmış olacak.
Özetle ileriki dönemlerde hayatımıza girecek olan gelişmiş teknolojinin hayatımız üzerinde olumlu etkileri olabileceği gibi olumsuz etkilerinin de olabileceği olası görünüyor. 
4G teknolojisinin yeterli ölçüde kullanılabildiği tartışmalı bir konu iken 5G teknolojisi ne kadar verimli olacak bekleyip göreceğiz.

Yorum Bırak (Mail Adresiniz Görünmeyecektir.)

Security Code