39. İstanbul film festivali 2020 Ne Zaman Yapılacak?

39. İstanbul film festivali 2020 Ne Zaman Yapılacak?

İKSV ve Kültür ve Turizm Bakanlığı ile hazırlanan İstanbul Film Festivali’nde tarihler belli oldu. Sanatseverlerin ilgiyle beklediği Ulusal yarışma ve de Ulusal Kısa Film Yarışması 2020 tarihinde ne zaman gerçekleşecek? 39. İstanbul Film Festivali ertelendi mi?
 
İstanbul Film Festivali 2019 yılında herhangi bir tarihsel erteme yaşamamış ancak içerisinde bulunduğumuz COVID-19 salgını sebebiyle İstanbul Film Festivali 2020 tarihinde erteleme oldu.
 
İKSV tarafından her sene düzenlenen ve Kültür ve Turizm Bakanlığı bünyesince desteklenen İstanbul Film Festivali 2020 yılında 39. Kez düzenlenecek. Koronavirüs salgını sebebiyle tarihi ertelenen yarışmanın ne zaman yapılacağı ise sanatseverlerin ve yarışmacıların merak konusuydu.
Gösterimler, Sakıp Sabancı Müzesi ile iş birliği gerçekleştirilerek yapılacak.
 

İstanbul Film Festivalinde Yarışacak Filmler

Yarışmada 11 adet uzun metrajlı film ile 12 kısa film de yer alacak. Gösterimlere, koronavirüs önlemleri alınarak film ekiplerinin katılımı da sağlanacak.
 
Türkiye ve Dünya prömiyerini gerçekleştirecek filmlerin de bulunduğu Türkiye Sineması Bölümü ise bu sene 31. defa Anadolu Efes’in desteği ile hayata geçirilecek.
 

İstanbul Film Festivali Online İzlenebilecek Mi?

Yarışmaya katılan filmler, filmin gösterim tarihinde istenirse çevirim içi olacak şekilde de İKSV üzerinden gösterime sunulacak. 
 

İstanbul Film Festivali 2020 Ne Zaman?

Corona virüs salgını sebebiyle Oscar töreni de lleri bir tarihe ertelenmişti. Ertelenen Oscar Tören Tarihlerine Buradan ulaşabilirsiniz.

39. İstanbul Film Festivali 2020 yılının diğer gösterimleri de 9 Ekim 2020 ile 20 Ekim 2020 tarihleri arasında gerçekleştirilecek.
Ulusal Yarışma ile Ulusal Kısa Film Yarışması tarihleri 17-28 Temmuz olarak açıklanırken, diğer gösterimler de 9-20 Ekim tarihleri arasında gerçekleştirilecek.
 

İstanbul Film Festivali Saat Kaçta?

SSM bünyesinde hazırlanacak olan açık hava sinemasında ise her gece saat 21:00 olduğunda 1 adet uzun metrajlı film 1 adet ise kısa metrajlı film gösterimi gerçekleştirilecek. 
Festivalin programı ise sosyal medya uygulamaları ve de internet sitesi ile sanatseverler ile paylaşılacak.
 
39. İstanbul Film Festivali’nde yer alacak olan Ulusal Yarışma filmlerini ise yönetmen Mahmut Fazıl Coşkun önderliğinde ve ulusal yarışma jürisi içerisinde yer alan ekip tarafından değerlendirilecek.
 

İstanbul Film Festivali Kazananları Ne Zaman Açıklanacak?

 
Gösterimlerin tamamlanmasının ardından hem Ulusal Yarışma Sonucu ve de Ulusal Kısa Film Kazananları 28 Temmuz 2020 tarihinde yapılacak olan SSM bünyesindeki ödül töreni ile açıklanacak.
 
Metin Akpınar’ın hayatını konu alan “İyi ki Yapmışım” belgeseli de ekim ayında yapılacak olan festival programında yer alacak. Programa Metin Akpınar da katılacak.
 
Altın Lale Ödülü alabilmek için 11 film yarışmada seyirci karşısına çıkacak.
 
Ayrıca Seyfi Teoman ise En İyi İlk Film kategorisindeki ödülü kazanan yönetmene CMYLMZ Fikirsanat ile 30.000TL para ödülü verilecek.

Yorum Bırak (Mail Adresiniz Görünmeyecektir.)

Security Code