2020 Oscar Töreni İleri Bir Tarihe Ertelendi

2020 Oscar Töreni İleri Bir Tarihe Ertelendi

Oscar 2020 adayları ile Oscar severlerin merakla beklediği ödül töreninde, tören zamanında değişikliğe gidildiği açıklandı. 92.si gerçekleştirilecek olan Akademi Ödülleri'nin aday listesi ve Oscar töreninin erteleneceği tarih...
 

Oscar Tarihi

1927 yılında kurulan ABD sahne sanatları ile sahne bilimleri akademisi, henüz şimdiki kadar gelişmemiş sinema sektörünün gelişebilmesi adına 1929 senesinden bu yana oscar ödüllerini sahiplerine vermeye başlıyor. Ödüller; akademi ödülü olarak başlayıp, altın ödül olarak değişmiş sonrasında demir adam adını almış ve esas adına kavuşmadan evvel ise üstün başarı ödülü gibi farklı adlarla adlandırılmıştır.
 

Oscar Töreni Tarih Boyunca Hiç İptal Edildi Mi?

Oscar ödülleri bu zaman dek sadece üç kez ertelenmiştir. Bunlardan birincisi 1938 senesinde yaşanan sel baskını sebebiyle 1 hafta, 1968 senesinde Martin Luther King'e olan saygı ile 1981 senesinde Ronald Reagan'a gerçekleştirilen suikast girişimi sebebiyle 1 günlüğüne ertelenmiştir. Ancak hiçbir zaman tamamen iptal edilmemiş olup 1943 senesinde askerlerin yapılan töreni dinleyebilmesi için ilk defa radyo yayını bile yapılmıştır.
 

Oscar 2020 adayları kimler?

Koronavirüs salgını sebebiyle başvuruların ve aday seçim süreçlerinde uzatmaların gerçekleştiği bu oskar listesi sonunda tamamlandı. İşte liste içerisinde yerini alan adaylar;
 
2020 Film adayları:
 
Ford V Ferrari
1917
Little Women
Marriage Story
The Irishman
Joker
Parasite
Jojo Rabbit
 
2020 Yönetmen Adayları:
 
Bong Joon-ho
Todd Phillips
Sam Mendes
Martin Scorsese
Quentin Tarantino
 
2020 Erkek oyuncu adayları:
 
Antonio Banderas
Leonardo DiCaprio
Adam Driver
Joaquin Phoenix
Jonathan Pryce
 
2020 Kadın oyuncu adayları:
 
Cynthia Erivo
Charlize Theron
Saoirse Ronan 
Scarlett Johansson 
Renée Zellweger
 
2020 Animasyon film adayları:
 
Dcera
Sister
Kitbull
Memorable
Hair Love
 
2020 Film müzikleri adayları:
 
Joker
Star Wars
Marriage Stoy
1917
Little Women 
 
2020 Belgesel film adayları:
 
American Factory
For Sama
The Cave
Honeyland
 

2020 Oscar Törenleri Ertelendi Mi?

Dünyada hızla artan koronavirüs salgını sebebiyle alınan önlemler çok sayıda sektörü de olumsuz etkiliyor. Bu sene düzenleneceği planlanan Oskar ödül törenleri de COVID-19 sebebiyle ileri bir tarihe erteleneceği açıklandı. 
 

2020 Oscar Ödül Töreni Ne Zaman Olacak?

Bu sene yapılması planlanan törenin koronavirüs salgını sebebiyle ileri bir tarihe ertelendiği bilgisi ile 93. Oscar Ödülleri Töreni 2021 senesinin nisan ayında gerçekleştirileceği duyuruldu.
20 Haziran 2020 günü gerçekleşmesi planlanan “The Academy’s Scientific and Technical Awards” ise henüz kararlaştırılmasa da ertelenecek olan ödül törenlerinden biri olacak.

Yorum Bırak (Mail Adresiniz Görünmeyecektir.)

Security Code